Ohvandahls

Måndagen började som sig på gammalstudentikost vis bör med frukost på anrika Ovandahls, dock var det lite arbete inblandat mellan kaffeklunkarna. Jag och Petra som är ordförande för doktorandnämnden gick nämligen igenom handlingarna inför dagens universitetsledningsmöte. Trevligt och bra. Sedan gick vi på mötet högst upp i universitetsledningshuset. Det är något som verkligen inte är gammalstudentikost, då det verkligen är en ny företeelse att vi som studenter får vara med på universitetets ledningsmöten varje vecka. Väl där pratades det om forskningspropositioner, satsningar och annat riktigt hemligt. Jag lyckades få uppmärksamhet på en fråga angående sommarkurser vilket var roligt och även ge åsikter om en del andra saker. Det är kul att man tar studenternas åsikter på riktigt och att diskussionerna faktiskt ligger högt i tak. Efter mötet var det bara att dra sig raskt till kåren för att kasta sig in i slutfasen av verksamhetsplansarbetet. Det hade visat sig dykt upp flera nya ärenden som behövde handlingar inför kvällen som var brådskande och det uppstod även en jakt på rimligt PDF-ade presidiebeslut att ha som handlingar inför styrelsemötet på kvällen. En efter en blev handlingarna klara samtidigt som tiden sprang iväg framför oss. Kl 15:00 upptäckte vi att vår reporterkontakt från Uppsala Nya Tidning var på besök. Därmed följde fika och genomgång av vad vi planerade att göra inför året så att de redan nu kunde börja bli beredda på att följa upp händelser med ursprung från kåren. T.ex. när vi ska ha större kampanjer, att jag ska sitta med i en skuggdoktoranddebatt, att kåren ska släppa en ny rapport alldeles snart och lite annat.

När klockan närmade sig halv fem kunde vi fortsätta med det sista arbetet på att få till formuleringarna på våra fokusfrågor, problemet var nu dock att vi bara hade en timme kvar. Snart slog klockan 17:30 och det var dags för styrelsemöte i sammanträdesrummet efter diverse bråk med skrivarna. Vi tog oss raskt igenom frågor som en ny handbok för ekonomistyrningen på kåren, budgetar för olika områden, valärenden och information om vad vi i presidiet pysslat med. Plötsligt var klockan 20:00 och styrelsen begav sig iväg på välbehövlig matpaus tillsammans för att sedan lyckas återsamlas lite efter 21:00. Då var det dags att ta hela budgeten och verksamhetsplanen för vårt år, mäktigt och lite nervöst, precis som det ska vara. Sedan klarade vi av lite småärenden som arbetsbeskrivningar och utlysande av arbetsgruppsansvariga för fotografi och kultur. I elvatiden kunde vi avsluta mötet och skingras i höstmörkret.

Sedan följde tyvärr några timmar med sammanställning av ändringarna i besluten och en upptäckt om att dagen efter skulle innebära möten nästan hela dagen. Därmed blev det en del tid åt redaktionellt korrektur av verksamhetsplanen och budgeten så att det skulle bli möjligt dagen efter att få iväg den till fullmäktige, då det var sista dagen enligt reglerna. Sedan välbehövd sömn.