Lördag för en ordförande

Under lördagen fick jag roa mig med en lördagssyssla av ett sådant slag som ibland drabbar en ordförande. Jag fick nämligen ta ett tidigt tåg till Stockholm för att besöka SACO studentråds kongress. Det visade sig vara mycket givande även om det är segt att ta sig iväg tidigt på helgerna. Efter mycket jäkt hittade jag fram till konferensanläggningen ute på Lidingö. Först lyssnade vi på Anna Ekströms inledningstal angående glappet mellan arbetsmarknad och studier samt den kommande vargavintern på arbetsmarknaden, som kommer att leda till fler övervintrare vid lärosätena. Senare pratade Lars Leijonborg i 30-40 minuter om många ting kring utbildning, varvid han nämnde oroväckande saker angående studieavgifter men lovande saker angående studiemedlet. Efter hans tal han jag prata lite med honom om studieavgiftsadministration och höra att det verkar vara Uppsalas innerstad som är krånglet gällande ett visst obligatorium. Sedan övergick kongressen i åsiktstorg. Under åsiktstorgen passade jag på att prata med andra gäster. Nämligen SULF:s nya ordförande, Moa som är SFS-ordförande och Linda som är SFQ:s ordförande. Det var väldigt trevligt. Dessutom kom Love från SSCO, Stockholms studentkårers centralorganisation och jag, han och Moa hängde en hel del under slutet på dagen. Det är kul att prata med andra som är ansvariga för organisationer som är stora och svåröverblickbara. Senare på kvällen blev det trevlig middag där jag lyckades hålla ett rätt lyckat tal inför församlingen och upptäcka att två gamla Uppsala studentkårsordföranden dessutom varit SACO studentråd-ordföranden. Ewa som är ordförande för SACO studentråd just nu var mycket trevlig och det var kul att se att hon verkade njuta av den sista tiden som ordförande. Överlag kändes det som bra att ha varit där som kårrepresentant och påmint om vikten av samarbete. Till slut begav sig jag och Moa oss av genom den knepiga kollektivtrafiken hemåt. När jag senare lyckats ta mig hem till Uppsala trots att SJ självfallet såg till att tåg blev buss så somnade jag tämligen kvickt.