En storm nalkas

Under måndagen sade vi i presidiet att det kändes som om en storm var på annalkande. Nu innan terminsstarten är det lite lugnare än vanligt på kåren, men vi vet att det kommer att hända mycket framöver. Veckan började dock mycket trevligt med en träff med Kuratorskonventets nya kompetenta presidium. Kuratorskonventet är nationernas samlingsorgan och en viktig samarbetspartner för att säkra en god tillvaro för studenterna i Uppsala på alla plan. Dagen bestod efter det till stor del med att besvara mejl och ordna med handlingar inför torsdagens styrelsemöte. På det mötet kommer vi bland annat att dela ut många tiotusentals kronor i verksamhetsbidrag till studentföreningar i staden och diskutera hur kåren ska nå ut bättre till medlemmarna. Dessutom ska vi svara på en remiss om reell kompetens vid antagning och se över hur vi ska arbeta med motioner för att påverka Sveriges förenade studentkårer. Det luriga med styrelsemötena är att lyckas få ihop alla handlingar och få en vettig föredragningslista, det brukar tyvärr ta en avsevärt större andel tid än man tror. Idag var det lite extra körigt då det även faller på min lott att mecka med övergripande saker som planering och att se över hur det går med allt.

I dagens UNT fanns en efterlängtad artikel där vi varit med på ett hörn angående kår- och nationsobligatoriet; http://www2.unt.se/avd/1,1826,MC=2,00.html

Dessutom lyckades min vice ordförande Daniel även vara med i DN, http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=872743, att bli citerad i DN är det inte alla som blir. Grattis Daniel!

Nu börjar det även bli dags att fundera ut ett vettigt tal till Recentiorsmottagningen på fredag i universitetsaulan, att hålla tal där känns fortfarande lite läskigt men det ska nog gå bra. Imorgon blir en dag med möten från 8:30 till 16 följt av en uppfriskande julgransplundring med Folkuniversitetet som kvällsaktivitet!