Firande eller likvaka

Under tisdagen så hanns det med ett rektorssammanträde på morgonen med den hittills bastantaste enskilda handlingen och sedan var det dags att försöka leka med logistiken på kårsidorna i Ergo i ett möte på kåren. Det är nämligen så att kåren själva bestämmer endast över de två sista sidorna i Ergo. När man väl ska se över vad man ska ha på dem för en hel termin framöver så blir det rätt tight med plats. Det blev dock nog rätt bra till slut trots allt.

Efter lunch fick vi besök av kårvänner från kårerna vid SLU och Farmacevtiska studentkåren. De kom på besök för att planera vilka ämnen som vi ska lyfta till kommunstyrelsens arbetsutskott. Det är alltid svårt vilka frågor som är enklast att driva där och de stora frågorna bostad, arbetslivsanknytning, cykling och valborg återkommer ofta. Dock är det svårare att ha konkreta förslag som faktiskt kan ge reella resultat. Efter en lång eftermiddag med mejl och en 20 minuters sömnpaus avslutades sedan kvällen otippat med Folkuniversitets julgransplundring. Kåren är en av instiftarna till Folkuniversitetet och därför var jag bjuden. Jag hade trott det skulle vara enkel mat och ett 20-tal människor, men det visade sig vara över 60 personer och en tävlingsfylld tvårätterssittning på Kalmars nation. En trevlig överraskning, även om det gjorde att det var på håret att jag lyckades få iväg styrelsehandlingarna när jag väl kom hem igen.

Onsdagen var en konstig dag, samtidigt som man planerar att fira kårens 160-års jubileum den 11e mars pratade vi om att det utannonserats att det den 10e mars kommer en proposition om kår- och nationsobligatoriet som det skall beslutas om. Därmed kan det bli likvaka för kåren om innehållet är ogenomtänkt och hotar kårens existens, oroväckande värre. Dagen innefattade annars möten om kårens egen bokhandel, Studentbokhandeln. Det är nämligen så att kåren majoritetsäger den bokhandeln och det är därför den har lägre priser än de andra lokala bokhandlarna i staden. Dessutom blev det även ett möte lett av prorektor om samarbetet mellan Gävle högskola och Uppsala universitet. Förhoppningsvis kan det leda till lite breddad rekrytering i framtiden. Nu är det dags att skriva ihop en vision för samarbetet.

Här kan man se lite om samarbetet: http://www.uu.se/node283