Galen vecka

Under denna vecka har mycket hunnit hända. De första dagarna var jag på konferens med Sveriges förenade studentkårer på Eckerö på Sveriges första Svanenmärkta hotell. Där lärde vi oss mer om högskolejuridik från HSV, HBTQ-studenter, studentrepresentation och mycket mer matnyttigt. Dessutom kom universitetskanslern Anders Flodström från HSV förbi och talade om många intressanta ämnen. Han talade om hur bekymrad han var över om bristen av resursökning till grundutbildningen, hur han såg på kårobligatoriet och mycket annat. Det var mycket intressant. ”Det som är ledsamt för mig som chef för HSV är att man är tydliga om inga satsningar på
grundutbildningen.”

Han trodde även att det var ganska stor risk att alla studenter i Sverige skulle få betala studieavgifter i framtiden om man inför systemet för utländska studenter som man planerar. Precis så har det dessutom hänt i många andra länder. Onsdag och torsdag har spenderats med möten från tidig morgon till sen eftermiddag följt av mejlskrivande. Det har varit träff med kommunen angående samarbete om hållbar utveckling, bostäder och kårobligatorium. Ett möte var med Högskolan Gotland då vi ska dra igång gemensamma sommarkurser redan i sommar. Någon som vill läsa om kommunikation i samband med Almedalsveckan eller arkeologi på gotland till exempel. Kårerna ska samarbeta för att hitta boende är planen. Sedan har planeringen inför kårens 160-års dag dragit igång för fullt och vi har börjat med en rekryteringsöversyn. Som plus i kanten har Riksrevisionen bett att få komma och intervjua angående universitetets arbete med samverkan med arbetsmarknaden. Spännande värre. Dock har det inte funnits många lediga timmar den här veckan.
Imorgon blir det doktorspromotion i aulan. För oss studenter som ska delta börjar då dagen på Uplands nation kl 06:00, sedan blir det salut vid slottet kl 07:00. I aulan blir det storartad show och över tio rektorer från andra lärosäten ska också komma på besök. Under middagen på kvällen ska även bl.a. Lars Leijonborg, Jan Eliasson och Anders Flodström dyka upp, det ska bli trevligt och även arbetstid om man får chansen att tala med dem.