Iskalla kårar

Ibland läser man uttalanden som får det att gå iskalla kårar längs ryggraden, dag hittade jag ett sådant här i Expressen. Där smutskastas studentkårer och man hävdar även att studenter inte alls har det problematiskt ekonomiskt. För att prata om en grupp vars inkomst ofta ligger under fattigdomsgränsen är argumentationen här osaklig och olycklig. Dessutom visar alla prognoser att studiemedlet inte höjt i takt med kostnaderna, vilket alla parter i princip erkänt utom Madon. De beräkningar Madon säger är för frikostiga gällande mat tar dock även med i beräkningen att man har boende billigare än nästan allt studentboende i Uppsala och att man får bostadsbidrag, något som äldre studenter t.ex. kan drömma om.  Då hjälper inga matlådor i världen.

Skäms Madon!

Gällande den studiesociala utredningen så verkar det verkligen som att regeringen tycker att man ska införa fler spärrar och regleringar när man pratar om frihet. Läs mer i DN angående om att man är missnöjda med att studenter är för gamla. En sakkunnig inom området kallade det för ”det största hotet mot vårt utbildningssystem som jag någonsin skådat, ert kårobligatorium för ursäkta sig lite”…