Kåren fyllde 160!

Som den äldsta studentkåren i Sverige firade Uppsala studentkår sin 160-årsdag på trevligt vis den 11 mars. Firandet inleddes med ett seminarium om kårens historia och framtid på Gustavianum. som jag och mina medpresidialer riggade. Efter detta bjöds det på födelsedagstårta och öppet hus på kårhuset till alla medlemmar. Trängseln var stor och i folkmassan skymtades gamla kårpresidialer, besökande studenter, nationskuratorer, kommunpolitiker, prorektor, Sveriges förenade studentkårers ordförande, kåraktiva, Folkuniversitetet, Studenthälsan, en delegation från Stockholms studentkårers centralorganisation om många fler. En utställning fotografier och annat unikt material ur kårens arkiv fanns även att titta på under tårtätandet. Under minglet på kårhuset avtäcktes dessutom en konstinstallation om studentinflytandet med anledning av det hotande förslaget om ett oansvarigt avskaffande av kår- och nationsobligatoriet. När kvällen anlänt drog sig firandet vidare till Kalmars nation pub för snittar och trevligt umgänge till musik av kårens DJ.

Läs lite om det hela här eller hör min vice ordförande Daniel härtarta!

kista

mingel

mingeligen