Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/f/f/9/klasherman.com/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/f/f/9/klasherman.com/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2862 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/f/f/9/klasherman.com/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708 Kårvalsresultat – Klas-Herman Lundgren

Kårvalsresultat

Ikväll har det varit välbesökt valvaka på V-Dala nation i deras pub där vi spänt väntat på valresultatet efter att kårvalet stängde kl 20. Nedan kan ni nu läsa resultatet från årets kårval vid Uppsala studentkår. Piratstudenterna har ridit på piratvågen och är valets vinnare genom att gå upp hela 4 mandat av 41. Mitt parti, Uppsala universitets studenter har dock behållit ställningen som största parti med 10 mandat, vilket var trevligt. Det var även trevligt att jag faktiskt fick flest personröster. Det kan ses som en självklarhet som kårordförande men så är inte fallet, jag fick t.ex. flest röster även förra året utan att då vara kårordförande och i år har jag inte kampanjat för mig själv eller mitt parti. På något sätt ser jag det som ett litet bevis för mig själv om att jag har fortsatt förtroende och inte har gjort jättedumma saker under mitt år på kåren. Peppande inför den tid som är kvar fram till sommaren.

Valutskottet och valinformatörerna ska för övrigt ha ett grymt stort tack över att ha presterat så bra valdeltagande trots påsklovet! Fantastiskt jobbat! Ett stort grattis till Piratstudenterna för framgången!

”Uppsala universitets studenter (UUS) behöll ställningen som största parti med 10 mandat, Piratstudenterna (PS) gick upp hela 4 mandat till 9 mandat och blev valets vinnare, S-studenter (S) blev årets förlorare då de förlorade hela 2 mandat till 6 mandat, Vänsterns studentförbund (VSF) gick back 1 mandat till 5 mandat, Borgerliga studenter (BS)backade 1 mandat till 5 mandat, och Gröna studenter stod still på 6 mandat. Rädda Carolina (RC) fick 0 mandat. RC var endast ett fåtal röster från att erövra de två mandat som krävs för att komma över kårens mandatspärr på 2 mandat.

Flest personröster fick för andra året i rad Klas-Herman Lundgren (UUS) utan större konkurrens. De övriga vinnarna av personkryss följer varandra tätt och är relativt spridda bland partier; tvåa Johannes Åman Pohjola (PS), trea Gabriel Ledung (PS), fyra Matilda Nilsson (VSF), femma Carl Nettelblad (BS), sexa Tom Strömberg (GS), sjua Axel Lindersson (S) och åtta Moa Ekbom (RC).

De flesta röstade de fyra sista dagarna, på påskafton röstade endast 6 personer. Trots påsken blev valdeltagandet 12,4%, en marginell minskning från förra året som hade 12,9%. Valutskottet kan konstatera att valdeltagandet går upp när det finns gott om information om valet såsom valinformatörer och informationsmejl.”

karval1s

Piraterna i mitten, glada vinnare på valvakan. UUS ordförande Jonas till höger är även han glad.