Brandtal på Donners plats på en parkbänk

Idag har jag deltagit i 2 seminariepaneler, träffat statssekreterare, minglat, ätit saffranspannkaka, pratat strategier med TCO, och spelat in filmer mot studieavgifter. En trevlig dag kan man säga, men hektisk. Det första seminariet var om internationalisering av lärarutbildning och det andra om ”bildning i bloggarnas tidevarv” där jag satt  i panelen med följande;

  • Lotta Gröning, krönikör och debattör Expressen
  • Arne Ekman, chefredaktör Nationalencyklopedin
  • Leif Alsheimer, universitetslektor i rättsvetenskap
  • Amanda Nelson Johansson, studerande vid Högskolan på Gotland

Det var kul att diskutera bildning, tvärvetenskap och kritiskt tänkande. Speciellt när jag någon gång fick höra från publiken att det bara var jag som lyfte vikten av kritiskt tänkande och det som verkligen var bildning och inte bara att ha läst mycket skönlitteratur. Dessutom hade jag och Stina från Saco studentråd ett torgmöte där vi på en bänk stod och talade mot studieavgifter mitt på Donners plats under Almedalen. Det är inte alltid man får göra det! Lyssnade gjorde bland annat några riksdagsledamöter, studenter och SUHF.

img_0739s

Imorgon ska SFS hålla sin stora årliga picknick i Almedalsparken, det ska bli spännande, kl 08:30