Almedalen fortsätter, SFS agerar!

Sedan senast har vi på SFS fortsatt att träffa nyckelpersoner inom högre utbildning. Det har gått mycket bra och många träffar är inbokade inför hösten. Dessutom hade vi den årliga SFS-picknicken i Almedalen under onsdagen. Den blev trevlig trots regnet, och vi samordnade det även med SFQ. Det var kul att få börja sin första dag som SFS-ordförande med ett picknicksmingel under ett gigantiskt träd.

SFS hade även ett mingel hemma där vi bor under onsdagskvllen där vi bjöd in kårer och studentvänner. Det blev mycket lyckat och roligt. Många studenter och även SULF dök upp för ett trevligt mingel. Efter det gick vi till Alliansens ungdomsförbunds mingel och hade trevligt.

Idag har vi träffat politiker och jag har deltagit i en paneldebatt med SSU:s ordförande och CUF:s ordförande gällande varför ungdomar inte startar företag. Min linje var att det är viktigt att i den högre utbildningen få med bildning, kritiskt tänkande, kreativt tänkande, praktik, samverkan och annat som man kan behöva för att starta eget. För det behövs det resurser!

img_0763

Sedan har vi varit på oppositionens mingel. Där pratade vi med riksdagspolitiker och jag fick även chansen att prata utbildning med Sahlin och prata om studieavgifter med Ohly. Han gillade SFS-banderoll och hade tittat på den varje dag, kul att höra att vi märks även bland partiledarna.

img_0767

Imorgon blir det fler träffar och möten, underbart!

SFS och studenter mot studieavgifter;