Almedalsminnen och intervjuer

Det har tagit en hel del tid att smälta alla intryck från Almedalen. Nu är dock visitkortshögen sorterad och förkylningen nästan botad.

De sista dagarna av Almedalen innebar fler möten med viktiga personer från utbildningssfären. Det var väldigt trevligt att så många ville träffa oss. På fredagen pratade Miljöpartiets Peter Eriksson och nämnde trevligt nog utbildningskvalité. Efter talet besökte vi även Miljöpartiets mingel för att sedan fortsätta vidare till MUF:s fest. På båda platserna hittade vi trevliga människor att prata med. Efter det blev det avslutning på Donner, det naturliga vattenhålet för nattpigga Almedalingar där man träffade många bekanta politiker.

Här följer även några bilder från Almedalen. Ett helt galleri med mina bilder finns här att beskåda.

Jag i paneldebatt om staten och jobbkrisen

Mingel hos SFS med kårer och studentvänner.

VIP-korten mot studieagifter som SFS och SACO studentråd delade ut.

Jag och Loth Hammar har förstått att det är en slinga i luggen som gäller!

Jag i bildningsseminarium med bland anant Alsheimer som vann NE:s kunskapspris och Gröning från Expressen.

Jag och Stina har torgmöte mot studieavgifter. Lisa Gemmel bloggar om detta här.

Ett av otaliga trevliga mingel, detta hos MUF.

En av många picknickar, denna med Lars Hjälmered från Moderaterna.

Här picknickar Robin med Mikael Damberg från Socialdemokraterna.

SFS banderoll bakom partiledarnas tal på kvällerna.

Lunch med Eva Westerberg. Hon beskriver veckan här.

Jag och Robin glada och krya sista dagen på Almedalen.

Veckan som har varit har jag arbetat på SFS kansli och försökt få min dator att fungera, gått igenom mejl och handlingar, läst och planerat. Kul att komma på plats på riktigt verkligen. Jag har varit med lite i Uppsala nya tidning angående att jag tar över som ordförande för SFS. Det var lite roligt att de uppmärksammade det. Jag var också med som profil i P4 Uppland för någon dag sedan, det kändes lite märkligt men också roligt. Kul att lokalmedia har hakat på i alla fall.

Dessutom var jag igår med i P3 tillsammans med Lunds universitets studentkårer och SSCO angående bostadsbristen, det kan man höra här. Det var kul att få reporterbesök på kansliet. Dock ser det mycket dystert ut på bostadsmarknaden inför hösten för studenter. Jag tror många kårer kommer att få stora problem med studenter som inte har bostad. Hoppas att kommunerna nu går in med bra stöd tillsammans med lärosätena.

För några dagar sedan kom också nyheten om att studiemedlet sänks 73 kr per månad, som följd av att prisbasbeloppet sänks. Man kan se mig i ett inslag i TV4 om det här. Ingen konstig anledning, men en mycket tråkig signal med tanke på att det vid förra valet av många regeringspartier  utlovades ett  höjt studiemedel. Därför vore nu ett utmärkt tillfälle att markera att man tänker hålla de löftena genom att göra en höjning. Krantz har markerat att han gärna ser en höjning men att det gäller att övertyga andra partier om att man borde höja det. Finanspolitiska rådet har för övrigt också påpekat att en studiemedelshöjning vore en bra finansiell åtgärd för ekonomin i kristider, då studenter inte har råd att spara pengar utan konsumerar dem i högre grad än andra grupper.

En annan sak som är roligt är att Högskoleverket nu kräver Uppsala universitet på besked gällande hur de hanterat studenterna på textillärarutbildningen. Högskoleverket har även kritiserat universitetet gällande ett annat ärende också, på teologiska institutionen.

Jag hoppas även att ni läst artikeln som jag och Stina från Saco studentråd har skrivit mot studieavgifter, som publicerades i Uppsala nya tidning.

stinaherman