Påverkansarbetet fortsätter!

Nu var det länge sedan jag uppdaterade bloggen. Mycket har hänt och mycket kommer att hända. Vi fick god feedback på våra budgetkommentarer från båda blocken och jag noterade att en riksdagsledamot hade bloggat om det här och gillat vår idé om att bifoga en godispeng i breven till ledamöterna för att beskriva problemen med smågodis relaterat till reella satsningar på utbildningskvalitet.

Jag har också hunnit vara med på ett möte med Boverket gällande studentbostadssituationen, de har i uppdrag från staten att utreda situationen och jag sitter nu med i referensgruppen. Spännande värre! Var lite i UNT om det också.

Har intervjuats lite i tidningen Spionen om studiemedlet också, det var trevligt. Noterar också att det börjat debatteras angående Googles framfärd vid lärosätena gällande studentmejlkonton, låter lite oroväckande.

Något av det bästa som hänt senaste veckorna var att Expressen har uttryckt problem med att studenterna och SFS gnäller för mycket. Om det slösas plats i ledarna att påpeka att vi gnäller så betyder det att vi hörs. Dessutom så är det ju så att varken Svenskt näringsliv, pensionärer, småföretagare, facken eller andra släpper sina krav och säger att de är nöjda gällande allt från skatter till pensioner. Påverkan är till stor del att ställa krav och inte släppa dem. Dock är det tacksamt att förutom att höra att vi gnäller också få höra från riksdagspolitiker från M till V att SFS verkligen gjort professionella och bra utspel.

I måndags var jag i Göteborg och deltog i en paneldebatt om Globala studenter, det var väldigt spännande, vi som var i panelen var följande,

  • Lars Leijonborg, utbildningsminister i tidigare regering samt ordförande i Globaliseringsrådet.
  • Pam Fredman, rektor Göteborgs Universitet och ordförande i SUHF
  • Johan Trouvé, VD för Västsvenska Industri- och Handelskammaren.
  • Klas-Herman Lundgren, ordförande för Sveriges Förenade Studentkårer

Moderator: Olle Wästberg, generaldirektör på Svenska Institutet

Debatten kom till stor del att kretsa kring studieavgifter och där hade jag och Pam många intressanta problem att lyfta som inte fick speciellt många lösningar;

seminariumgbg

På måndag far jag till Dalarna för att delta i en debatt angående pedagogik;

”SACO-föreningen vid Högskolan Dalarna inbjuder till seminarium om universitetslärares pedagogiska utveckling och meritering.

I panelen, som inleder diskussionen, medverkar bland andra SULF:s ordförande Anna Götlind och SFS-ordförande Klas-Herman Lundgren. Seminariet äger rum måndagen den 12/10, kl. 15-16.30 i föreläsningssal 2 på Campus Lugnet i Falun.”