Stockholm Students’ Declaration

Sedan senast har det hänt så otroligt mycket att det inte är någon idé att återge det här.

SFS och studentkåren SöderS var värdar för European Students’ Union (ESU) och the 18th European Student Convention på Södertörn för några helger sedan. Konferensens tema var angående Bologna och ”The social dimensions- the lost dimensions?”. Över hundra studenter från studentrörelsen i Europa deltog samt ett tjugotal från Sverige. Det hela slutade i att vi antog Stockholmsdeklarationen som går att läsa här och som skickades ut över Europa. Det var inspirerande att se hur alla delegater arbetade tillsammans med de stora problem som studieavgifter, budgetunderskott och bristfälliga studiesociala system utgör. Även kul att så många delegater från kårer i Sverige begav sig in i den europeiska debatten med friskt mod, och med goda resultat. Nedan följer en bild från mitt inledningstal och andra delar av konferensen;

Fler bilder från ESC som jag tagit finns här.

Noterar att DN nämner Olof Palme och SFS lite här. Känns ibland lite underligt att Palme varit SFS ordförande, att Bildt började sitt resande i Europa inom SFS och att Reinfeldt också suttit i SFS styrelse.

Jag har även varit på SUHFs förbundsstämma i Trollhättan tillsammans med stora delar av utbildningssektorn. Här är en artikel om tillställningen. Det var intressant att prata med SUHF:s ordförande Pam Fredman under middagen och väldigt trevligt. Dessutom var Peter Honeth (statsekreterare och fd SFS ordförande) samt Tobias Krantz där samt Flodström, en mängd rektorer, SULF och många andra. Bilden nedan är när kansler Flodström ställer en fråga till mig när jag är med i en paneldebatt om framtiden för högre utbildning;

Jag noterade att jag var på framsidan på Studenträtt också, lite roligt.