Uppehållstillstånd samt vikten av forskning och en karta

Läser idag i Lundagård att Jenica Frisque, kåraktiv som vice ordförande, som nekades uppehållstillstånd på grund av lågt arvode från kåren nu även har fått avslag av Migrationsdomstolen. Det är riktigt korkat agerat. När fallet först kom upp tyckte Migrationsverket att hennes arvode varit för lågt för att gå att leva på som uppehälle. Det reagerade många kåraktiva studenter på runtom i landet eftersom nivån var samma som det svenska studiemedlets. Jag minns att när jag satt som SFS ordförande skrev vi intyg för att visa att arvodet som brukligt var i nivå med svenska studenters studiemedel och därmed var vad svenska staten tyckte var rimligt att leva på.  Sakine Madon skrev även om det på Expressen. Vi var nog många som antog att de argumenten borde fungera. Men så tyckte alltså inte Migrationsdomstolen. Mycket underligt.

I alla diskussioner om skolan rekommenderar jag att ni som är intresserade verkligen läser denna fantastiska artikel, som beskriver varför det kan vara en riktigt god idé att lyssna på forskningen. Den beskriver hur en skola gick från att vara näst sämst i andel behöriga elever till gymnasiet till att bli bäst. Detta på tre år utan pengar och ingen extra arbetstid för lärarna.

För övrigt, för er som undrar hur internet ser ut finns en fin gammaldags karta här.