På plats i Visby inför Almedalsveckan

Förra veckan var jag och firade midsommar på Gotland. Nu är jag tillbaka igen. Denna gång för att närvara under hela Almedalsveckan. Jag och några trevliga vänner har anlänt till vår stuga 3 km norr om Visby och är nu redo för en händelserik vecka. Dels kommer jag jobba för Vetenskap & Allmänhet och omvärldsbevaka, dels kommer jag att närvara som en del av min semester. En lovande uppdelning efter två års tokintensiva Almedalsveckor med SFS. Jag har börjat jobb-blogga här.

Jag kommer också att delta i rollen som VA-anställd och som kunnig inom studentfrågor (fd. SFS/UTN/Uppsala studentkår samt styrelseledamot i Uppsala universitets styrelse m.m.) i ett seminarium som heter Forskning vid de mindre svenska lärosätena – ett omöjligt uppdrag?.Det äger rum på tisdag kl 13:o0-15:30 på Högskolan, i Studentcentrum (Torget bv). Det anordnas av Högskolan på Gotland, Högskolan Kristianstad, Högskolan i Halmstad, Högskolan Väst, Högskolan i Skövde, Högskolan Dalarna, Högskolan i Gävle och Södertörns Högskola.Medverkande ärIngegerd Palmér, tidigare universitets- och högskolerektor. Meta Fjelkner, förbundsordförande, Lärarnas Riksförbund. Tobias Krantz, avdchef tidigare statsråd, Svenskt Näringsliv samt mig själv.

Beskrivningen från kalendariumet är den följande:

Seminarium och paneldebatt om forskningens roll och syfte på de mindre lärosätena och den svårighet det innebär att på en mycket begränsad forskningsbudget både se till att forskningsanknyta all utbildning och samtidigt utveckla en eller ett par spetsområden. Går det att lösa det uppdraget?

Kan nog bli lite extra spännande med tanke på Svenskt näringslivs senaste utspel.

Med mig har jag också kamerautrustningen om någon är i akut behov av bilder. Se fler av mina bilder här.