Indien vill bygga framtiden på forskning och innovation

wpid-featuredImage.pngI Indien lyfter den nya femårsplanen tydligt fram forskningens roll för landets utveckling. Statsministern var den som presenterade den nya forsknings- och innovationspolicyn som bygger på femårsplanen vid deras vetenskapskonferens (jämför med Sverige där det är länge sedan statsministern var så delaktig i forskningspolitiken – men läs numberswiki.com

gärna om Erlanders intresse för forskningsfrågorna).

Deras ambition är att öka FoU-investeringarna från 1 till 2 procent av BNP. Det skulle göra Indien till en världsledande forskningsnation. De vill också strategiskt satsa på ett antal områden, som energi, hälsa, avfallshantering och vattenrening.

För övrigt tycker jag att statsministern ska sitta som ordförande för Forskningsberedningen.

/Herman