Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/f/f/9/klasherman.com/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/f/f/9/klasherman.com/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2862 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/f/f/9/klasherman.com/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708 Klimatsmarta kandidater – Klas-Herman Lundgren

Klimatsmarta kandidater

Förra veckan jag lite oväntat ett pris.

Jag fick det utifrån att vara en av de mest klimatsmarta kandidaterna till kommunfullmäktige i Uppsala. Priset som bestod av både diplom och bok om klimatpolitik delades ut av Klimataktion Uppsala utifrån deras klimatenkät.

Det var lite överraskande men väldigt roligt. Vi var tre kandidater från Socialdemokraterna som fick pris (Ulrik Wärnsberg, Staffan Yngve och jag) och vi hade samma poäng. Det var också det högsta poängen något parti fick i enkäten. Nedan finns resultaten inklistrade – det går verkligen att se en tydlig skillnad mellan de rödgrönrosa partierna och allianspartierna. Men överlag kan enkäten vara ett hjälpmedel om du vill rösta på en klimatmedveten kandidat – oavsett parti.

screenshot

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Genomsnittligt betyg per parti:

Poängsnitt-per-parti-klimatenkät

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Här kan ni läsa mer.