Om Herman

Jag är en civilingenjör som gillar att diskutera samhällssystemens uppbyggnad och utbildningspolitik. Jag bor i Uppsala men har i flera år arbetat i Stockholm med utbildnings- och forskningspolitik och frågor som rör högskolesektorn. Är politiskt sakkunnig på Utbildningsdepartementet, där jag arbetar politiskt med frågor som rör utbildning och forskning. Jag är även kommunfullmäktigeledamot samt ersättare i Utbildningsnämnden i Uppsala.

Innan dess har jag arbetat med frågor gällande samverkan mellan forskning och omgivande samhälle som projektledare och kommunikationschef, och som politisk sekreterare för Socialdemokraterna i Uppsala. Jag har även varit ordförande för Sveriges förenade studentkårer (SFS) 2009-2010 och arbetade då mycket aktivt med påverkansarbete i valrörelsen 2010 för att förändra den nationella utbildningspolitiken. Innan dess var jag ordförande på heltid för Uppsala studentkår, som är landets största studentkår med 34 000 medlemmar. Genom mina många år som studentaktiv har jag skaffat mig god kännedom om högskolepolitik och politiskt påverkansarbete. Jag är en van skribent som skrivit en stor mängd debattartiklar i lokala och nationella tidningar. Jag har även arbetat mycket med påverkansarbete och kommunikation i sociala medier inom de organisationer jag varit aktiv och har även utfört konsultuppdrag gällande arbete i sociala medier.

Jag är en engagerad föreningsmänniska och sitter i styrelsen för flera organisationer. Bland annat har jag suttit i styrelsen för en bokhandel, för Uppsala universitet och för studentföreningen Laboremus i Uppsala.

Jag agerar ibland som skribent, moderator eller rådgivare gällande bland annat organisationsfrågor, kommunikation, sociala medier, högskolepolitik och politisk påverkan. Jag har F-skattsedel.

Kontakta mig gärna på herman@klasherman.com eller via 070-3807856 om ni behöver nå mig.

Jag har gått en två dagar lång moderatorsutbildning via IVA av Malcolm Dixelius, fd. journalist och utrikeschef Aktuellt. Jag har även genomgått mediaträning av Claes Nyberg (bland annat Pridegeneral och vik. Presschef Lärarförbundet). Via Socialdemokraterna har jag gått deras ledarskapsutbildning för framtida ledare.

Jag har lett arbete med långsiktiga organisationsförändringar och strategisk kommunikation i både SFS och Uppsala studentkår. Tidigare har jag även genomfört en 6 månader lång global omvärldsanalys gällande en ny typ av läkemedel hos GE Healthcare och varit medlem i Kungliga ingenjörsvetenskapsakademiens studentråd.

Jag är även egen fotograf och gällande att anlita mig för detta, titta på mina fotografer eller köpa dem så rekommenderar jag min fotohemsida, www.dreamsand.se.

När jag har tid över roar jag mig till stor del med fotografi, politik, film, böcker, diskussioner och sällskapsspel.

Här finns ett kortfattat CV.