Mötesbokning och avgifter

För alla oss mötesnördar vill jag slå ett slag för Doodle, en enkel funktion som man med fördel kan använda för att se vilken tid/dag som passar bäst för möte när många är inblandade.

Idag har jag träffat Stina som är ordförande för SACO Studentråd, det var trevligt. Vi pratade lite om problemet med om man inför studieavgifter för studenter. Man funderar ju på att införa avgifter för studenter utanför EU (typ) som ska studera i Sverige. Problemet med detta är dels att man bryter ner principen om att utbildning skall vara en rättighet, dels att man kommer att få ett administrativt system som kostar mer än det smakar. Enligt de flesta som arbetat med frågan så är dessutom smittorisken väldigt stor till att införa studieavgifter även för svenska studenter. Om man ser på utvecklingen  i andra länder så är det oftast där man hamnat när man väl börjat tumma på principerna och infört avgifter. Vi får hoppas att det inte är där vi hamnar. Som tur är verkar det dock som att studieavgifter inte kommer att behandlas i internationaliseringspropositionen i vår i alla fall.

För övrigt är det spännande att SVT är anklagat för komplott mot Påven, händer inte varje dag precis.