Kan man köra mer med studenter än andra?

I dagens UNT kan man läsa om ett tråkigt problem gällande nybyggda studenthus i Uppsala. Det är nämligen fallet att Majklockans nya studenthus inte har fått internet fast studenter bott där i 2 månader och samtidigt svarar Majklockan endast på klagomål via mejl. Absurt! Dessutom går det inte att få fast telefon och portkoden fungerar inte. Det är beklagligt att man tror att studenter skall acceptera problem som dessa, jag tror inte att det är lika vanligt i vanliga hyresrätter precis! Ett annat bostadsärende på gång är ett bostadsuppror i Flogsta med demonstration 10 februari, man kan läsa mer om det här.

Hyressituationen i Flogsta har också varit kontroversiell under vintern. Bolaget Heimstaden lyckades inte komma överens med Hyresgästföreningen och avbröt då hyresförhandlingarna. I stället skickade man ut avier ut med en hyreshöjning på 3,5 procent. Otroligt fult, man kan läsa mer om det här.

Angående risken med företags inflytande hos lärosätena kan man för övrigt läsa några tänkvärda ord i DN här.