Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/f/f/9/klasherman.com/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/f/f/9/klasherman.com/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2862 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/f/f/9/klasherman.com/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708 Bostadskris, studiemedel och kansliflytt! – Klas-Herman Lundgren

Bostadskris, studiemedel och kansliflytt!

Nu händer otroligt mycket saker väldigt snabbt, roligt men bloggande finns det inte mycket tid för.

Igår presenterades SFS bostadsrapport som visade på den ökande studentbostadskrisen. Rapporten är en uppföljning på förra årets rapport med samma städer, de stora studentorterna. Detta för att visa på vilka problem det finns för studenter i Sverige att få bostad, mer än att redovisa statistiken från alla städer. Den lanserades i Rapport och under dagen ringde reportrarna (samtidigt som jag var på hearing med Högskoleverket om det nya kvalitetssystemet).

Idag kom vår rapport på framsidan av DN och som ett uppslag tillsammans med andra studentföreträdare som vår medlemskår Uppsala studentkår och SSCO. Snart hörde en PR-blogg av sig för att höra hur man gör sådant och ville skriva om det. Roligt när det slår igenom så mycket. Rapporten finns här för de som är intresserade, den har även dykt upp bland annat i SR, Expressen och TT. Idag släppte också Vänsterpartiet ett pressmeddelande där de kräver fler studentbostäder, känns som att våra och studenternas påtryckningar hörsammas ibland. Odells svar i DN var dock beklagligt, fler andrahandsbostäder är ingen lösning!

I veckan har även Björklund gått ut med en annonsering om 2 miljarder till nya platser på högskolan, något vi funnit positivt, men med kommentaren att kvaliteten på grundutbildningsplatserna också måste förstärkas. Det är sorgligt att så lite omsorg läggs gällande kvaliteten på grundutbildningen just nu.

En positiv nyhet på fredagseftermiddagen var att Annie Johansson från Centerpartiet gick ut och krävde högre studiemedel. Nu får vi hoppas att något händer i budgetförhandlingarna, det är dags att infria förra omgångens valfrågor och det är bra att Centerpartiet driver på.  Här kan ni se SFS studentbudget som visar problemen med studenters ekonomi. Även Krantz har nämnt att det är ett angeläget problem att lösa, så nu väntar vi spänt på resultat.  Även Stina från Saco studentråd stämmer in i påhejningarna!

I veckan har vi också träffat Rättvisemärkt, mycket intressant inför framtida arrangemang!

Här kommer en bild från vårt besök på nya kontoret och den konferansanläggning som vi ska få använda i framtiden;