Styrelsemöten och jag & Robin på SFS-TV

Nu i helgen har SFS styrelse möte fredag-söndag och behandlar motionerna från alla SFS-medlemskårer på styrelsens förslag inför SFS fullmäktige. Över 100 motioner behandlas i helgen på 3 dagar. Det är roligt att läsa dem och se vilket engagemang det finns inför framtidens studentrörelse bland SFS medlemskårer. Det är också härligt att se vilken underbar styrelse jag har att arbeta med, tillit och pragmatism! Därtill har vi även hunnit ha en jämställdhetsutbildning med Perspektivbyrån och ordföranden för Sthlm Pride 2010, Pär Wiktorsson. Mycket Givande och bra. Vi har även behandlat en hel del annat skoj.

Innan mötet lyckades jag med ett härligt konststycke. På torsdagen höll jag ett tal på en middag i Uppsala för kårer och nationer, sedan avslutade jag talet med att jag behöver fara till Lund. Sedan var det cykel till stationen, tåg till Stockholm. Där såg jag hur extratåg började sättas in mot askan. Jag tog nattåg mot Malmö där jag tidigt åt frukost med SFS Jonas Öhlmer som var på väg till Malmö studentkår. Sedan for jag till Lund och drack kaffe kl 8 med Christian Stråhlman, ordförande för Lunds universitets studentkårer (LUS). Sedan var jag med i en paneldebatt med bland annat statssekreterare Peter Honeth på symposiet till Allan Larssons ära, Lunds universitets avgående styrelseordförande och tidigare finansminister. Sedan blev det tåg direkt upp till Stockholm för styrelsemötet som Robin redan dragit igång och sedan hem till Uppsala på kvällen. Spännande resa.

För övrigt var det kul att Allan Larsson verkade vara en person vars mejlvanor påminde om mina, de hade gjort statistik på de mejl han hade skickat under sin tid som styrelseordförande och de var intressant fördelade.

Hoppas ni inte missat att jag och Robin pratar på SFS-TV om det förslag som SFS styrelse lagt till SFS fullmäktige 2010. Där kan du höra lite om vilka tankegångar som legat bakom förslagen. Del I är mer övergripande resonerande i samtalsform under en propositionspromenad, medan del II går lite djupare in på förslagen.

Läs mer här>>

Vill ni se filmerna i bättre kvalitet, besök SFS YouTube-kanal.