Lite grävande blev det allt

I mitt senaste blogginlägg grunnade jag lite över vad som händer utan högskole- och forskningsministerposten. Jag beklagade mig även över att media nästan helt missade att rapportera om detta.

Stor blev därmed min förvåning när Vetenskapsradion ringde på min privata mobil igår. De hade läst mitt blogginlägg och ville veta mer om hur jag resonerade.  Det är lite ovant att som privatperson bli ombedd att kommentera sådana nyheter, men de har tydligen koll på vad det bloggas om och gjorde en rundringning till de som hade skrivit om händelsen. Ett utfall av den förändring internet och sociala medier för med sig antar jag. Jag förklarade mitt inlägg men bad dem först och främst att ringa till SFS och någon studentkår för att få riktiga uttalanden om frågan.

Jag noterar att DN även tagit upp frågan på sin huvudledare, det är bra.

Det har även offentliggjorts att Sabuni kommer att ta förskolefrågorna och lite mer information finns nu på utbildningsdepartementets hemsida om arbetsfördelningen. Peter Honeth kommer att sitta kvar som statssekreterare, det har bekräftats från ett flertal källor.

För fredagsläsning rekommenderas denna artikel i Fokus om 16 dagar i Rosenbad.